Cairns House, Linlithgow
Extension and Alteration of Existing Dwelling to create Additional Living Space
 

The brief for this extension was to create a space which would make the most of the view over the Avon valley. The large areas of glass and cathedral ceiling combined with a split-level floor achieved this desired effect.

The extension provides a Garden Room on the North-facing gable of the existing house, with North-facing glazing to maximise natural light while framing the dramatic views across the countryside beyond. Timber detailing to the new gable supports a rural aesthetic to suit the building's setting within a traditional steading. The extension is complete with access onto a newly paved garden.

EKJN Architects
Bryerton House, 129 High Street
Linlithgow, West Lothian, EH49 7EJ

T: 01506 847151
e: mail@ekjn.co.uk
w: www.ekjn.co.uk

News Projects About EKJN People Jobs Architectural Services Sustainable Design Principal Designer Never Used An Architect Before? How To Survive During Construction Feedback Contact Us